اثرات کلمه‌ی اما

اثرات کلمه‌ی اما
۴.۷/۵ - (۱۴ امتیاز)

گاهی کلمه‌ای کوچک می‌تواند باعث شود صمیمیتی از میان برود یا آن را عمیق‌تر کند.

در دانش ان ال پی به این جزئیات و نکات ظریف در الگوی حرف‌زدن دقت می‌شود و به همین دلیل راهنمایی‌هایی را می‌شنوید که روی ارتباط‌های شما تاثیرگذارند.

رابرت دیلتز درباره‌ی مهارت الگوهای زبانی و قدرت کلام مقالات زیادی نوشته است. در ان ال پی این نکته را  مهارت‌های ارتباط کلامی  می‌نامیم.
 کلمات ربط ساده مثل “و” یا “اما” موجب می‌شود که شنونده به شکلی خاص به کلام شما توجه کند. 

هنگامی که از کلمه‌ی “اما” استفاده می‌کنید، افراد مختلف آنچه را پس از این کلمه به زبان می‌آورید بهتر به خاطر خواهند سپرد. هنگام استفاده از کلمه‌ی “و” طرف مقابل آنچه را پیش و پس از این کلمه به زبان می‌آورید، به خاطر خواهند سپرد.

هنگامی که از عبارت ” حتی اگر” استفاده می‌کنید، تمرکزتان روی بخش اول جمله‌ای است که به زبان می‌آورید. با تغییر در ترتیب قرار گرفتن کلمات در هر جمله‌ای می‌توان شنونده را روی مواردی خاص، متمرکز کرد.

 

آگاه باشید هنگامی که نظرتان را به کسی اعلام می‌کنید، این فرد ممکن است متوجه بخشی از آن شده باشد، مثال زیر را در نظر بگیرید:

“این شرکت در سال مالی گذشته ۵ میلیون سود داشته، اما یکی از شعبه‌های آن در حال تعطیل شدن است.”

اگر خبر مورد نظرتان را به این شکل اعلام کنید، افراد ممکن است فقط بخشی را که پس از کلمه‌ی “اما” می‌شنوند، به یاد داشته باشند. حالا این جمله را به این شکل بشنوید:

“این شرکت در سال مالی گذشته ۵ میلیون سود داشته است و یکی از شعبه‌های آن در حال تعطیل‌ شدن است.”

در این شکل از بیان جمله، شنونده بخش اول و بخش دوم جمله‌ی شما را به خاطر خواهد سپرد .

 

yb1

بازی بله…. اما

دقت کنید که کلمات کوچک چگونه می‌توانند در گفت‌وگوهای روزمره‌تان تغییر ایجاد کنند. بازی “بله… اما” بازی جالبی است که دستِ‌کم به سه نفر نیاز دارد.

 

۱- همراه دوستان‌تان به شکل حلقه‌ای بنشینید.

 

۲- دور اول را فردی شروع می‌کند که ایده‌ی جالبی برای پیشنهاد دارد. برای مثال او می‌گوید: “چه هوای خوبی است، چطور است امروز بعداز‌ظهر به کنار دریا برویم؟”

 

۳- فرد دوم با به کاربردن عبارت “بله… اما”، ایده‌ی جالب دیگری را طرح می‌کند. برای مثال او می‌گوید: “بله، اما کارهایی داریم که باید آن‌ها را تمام کنیم.”

 

۴- فرد سوم و همین‌طور تمام شرکت‌کنندگان در این بازی ایده‌هایشان را مطرح می‌کنند که البته این ایده‌ها نباید تکراری باشند.

 

۵- این کار را تازمانی که همه‌ی افراد شرکت‌کننده ایده‌هایشان را مطرح کردند، ادامه می‌دهید و سپس دور دوم بازی، با مطرح‌کردن ایده‌ای جدید شروع می‌شود. برای مثال “چه هوای خوبی، چطور است امروز بعدازظهر پیاده‌روی کنیم؟”

 

۶- سپس نفر بعدی با به کار بردن عبارت “بله… اما” ایده‌ی جدیدی را مطرح می‌کند.

 

۷- این بازی به همین شکل برای دور دوم و دورهای بعدی ادامه می‌یابد.

 

 

آیا متوجه تفاوت شدید؟ با وجود اینکه هر فرد ایده‌ی تازه‌ای را مطرح می‌کند، اما به کاربردن عبارت “اما” موجب می‌شود احساس کنید که بحث به فضایی منفی کشیده شده است.  در حالی که استفاده از حرف “و” می‌تواند از این مسئله جلوگیری کن د.

 

 

نویسندگان: رومیلا ردی، کیت برتون
برگرفته از کتاب برنامه‌ریزی عصبی- زبانی

منبع: آکادمیک NLP

 

۳ ۲ رای‌ها
Article Rating
عضو
اشاره به موضوع
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
دیدن همه نظرها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx