فیلترهای کلامی در nlp

فیلترهای کلامی در nlp
۵/۵ - (۱ امتیاز)

فیلترهای کلامی در nlp

با اینکه کلام، توانایی‌های زیادی در بیان مطالب، احساسات و افکار به ما می‌دهد، اما به تنهایی قادر نیست تا همه آن چیزهایی را که تجربه می‌کنیم، انتقال دهد.

زیرا اولا زبان نمی‌تواند مقصود ما را برساند و این موضوع در بسیاری از مواقع باعث سو‌ تفاهم میان ما و دیگران می‌شود و در ضمن کلمات همیشه معنای یکسانی میان ما و مخاطبمان ندارند و شاید حتی یک کلمه در ذهن مخاطب ما دارای چندین معنی باشد.

 کلمات، وقایع و تجربیات را آنگونه که ما می‌سازیم بیان می‌کنند و نه از طریق آنچه اتفاق می‌افتد. مثلا وقتی می‌گوییم: “تصادف شدیدی اتفاق افتاد و مرا بهت زده کرد“، در حال بیان واقعیتی فقط در چند کلمه هستیم ولی اگر در همان لحظه مخاطبمان حضور داشت، شاید احساس متفاوتی نسبت به این صحنه تصادف پیدا می‌کرد و آنرا طور دیگری بیان می‌نمود.

در واقع زبان بخشی از واقعیت را بیان می‌کند و نه همه واقعیت را

انواع فیلترهای کلامی در nlp

براساس پیش‌فرض “نقشه، سرزمین نیست“، کلماتی که ما برای تعریف و بیان یک واقعه به کار می‌بریم نیز خود واقعیت نیست.
 NLP از آنجاییکه به دنبال کشف نحوه اثرگذاری ذهن بر روی کلام و چگونگی اثرگذاری کلام بر ذهن می‌باشد ، بر این نکته تاکید دارد که ما در هنگام بیان یک اتفاق یا تجربه، بسیاری از اطلاعات را به سه طریق حذف، تعمیم و تحریف، فیلتر می‌کنیم.

فیلترهای کلامی در nlp
فیلترهای کلامی در nlp

سطوح حذف، تعمیم و تحریف در NLP

حذف، تعمیم و تحریف در دو سطح بر ذهن و نحوه بیان ما اثر می‌گذارند:

 یکی در سطح ذخیره اطلاعات در ذهن و دیگری در بیان تجربیات ذهنی از طریق کلمات. به عبارت دیگر، وقتی اطلاعاتی را از یک واقعه در ذهن ذخیره می‌کنیم، یکبار سه عمل حذف، تعمیم و تحریف را انجام می‌دهیم و یکبار دیگر زمانی است که می‌خواهیم همان واقعه را به شخص دیگری بازگو کنیم.

پیشنهاد میکنم مقاله زیر را بخوانید:

فواید nlp

 

برای آشنایی بیشتر با فیلترهای حذف، تعمیم و تحریف در NLP، لطفا فیلم آموزشی زیر را مشاهده فرمایید:

 

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس NLP
منبع: آکادمیک NLP

 

۴.۳ ۳ رای‌ها
Article Rating
عضو
اشاره به موضوع
guest
0 Comments
بازخورد درون خطی
دیدن همه نظرها
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx