۵ روش برای ارتباط با ضمیر ناخودآگاه

ارتباط با ضمیر ناخودآگاه
۴.۵/۵ - (۹۳ امتیاز)

پژوهش‌ها و تحقیقات مختلف نشان می‌دهند که به کمک پنج روش می‌توان به ضمیر ناخودآگاه دسترسی پیدا کرد و آن را برنامه‌ریزی نمود. در این مقاله به بررسی راه‌های ارتباط با ضمیر ناخودآگاه می‌پردازیم.

روشهای ارتباط با ضمیر ناخودآگاه

۱- خاطرات دوران کودکی به خصوص سنین پایین تر از ۶ سال

دوران کودکی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا در سنین کودکی ضمیرناخودآگاه کاملا فعال است و توسط اطلاعاتی که از محیط پیرامون خود دریافت می‌کند، به راحتی برنامه‌ریزی میشود.
به همین دلیل اگر هرکدام از ما دچار هرگونه مساله یا ناهنجاری ذهنی باشیم، این احتمال را باید بدهیم که شاید این موضوع ریشه در سنین کودکی ما دارد. به این ترتیب گاهی تنها با یاد آوری آن خاطره یا اتفاق مورد نظر، می‌توانیم عوامل ایجاد ناهنجاری را از بین ببریم.

به عنوان مثال شخصی که عنوان می‌کند از ارتفاع می‌ترسد و به خاطر می‌آورد که دلیل این ترس، سقوط مادرش از پلکان منزل و بستری شدن او تا آخر عمر می‌باشد، می‌تواند با برنامه‌ریزی ضمیر ناخودآگاه به صورت بسیار ساده‌ای این مساله را حل کند.
البته این روش تنها زمانی کارایی دارد که شخص بتواند خاطره مورد نظر در آن دوران را به یاد بیاورد. در اکثر موارد شاهد چنین یادآوری‌ای نیستیم و گاهی نمی‌توانیم حتی به خاطر آوریم که هفته گذشته چه کارهایی انجام داده‌ایم.

nlppointsblog اینجاست که آموزشهای علم nlp چاره‌ساز می‌شود، زیرا NLP با اصول، تمرین ها و تکنیک‌های خود و ارتباط با ضمیر ناخودآگاه، بدون نیاز به یادآوری خاطرات دوران کودکی و فقط با ایجاد ذهنیت و باورهای جدید، باعث شکل گیری رفتار، عادات و احساسات جدیدی در ما می گردد.

۲- شرایط احساسی فوق العاده شدید، مانند غم یا شادی بسیار زیاد

در این شرایط به دلیل تمرکز بسیار زیاد ضمیر آگاه نسبت به موضوع مورد نظر که خواه شادی یا غم باشد، حالت ترانس که یک حالت کاملا طبیعی است ایجاد می‌شود. در این حالت ضمیر ناخودآگاه در دسترس قرار گرفته و می‌توان با ارسال پیام‌های گوناگون او را تحت تاثیر قرار داد و برنامه‌ریزی نمود.
دلایلی همچون تبریک گفتن هنگام یک موفقیت، عرض تسلیت هنگام فوت بستگان و همچنین آرام کردن کودکان در هنگام گریه، خود استفاده از همین روش برای ارسال یک پیام شاد یا تسلی به ضمیرناخودآگاه در شرایط احساسی شدید است. این پیامها اگر مثبت باشند، رفتاری مثبت و اگر منفی باشند، رفتاری منفی تولید خواهند کرد.
برای همین است که تاکید می‌شود در انتخاب جملات و کلمات به هنگام شرایط احساسی شدید، دقت زیادی گردد.

روشهای ارتباط با ضمیرناخودآگاه- آکادمیک nlp
ارتباط با ضمیر ناخودآگاه در شرایط خیلی احساسی

۳- شرایط استفاده از خواب طبیعی

یکی دیگر از راه‌های دسترسی و ارتباط با ضمیرناخودآگاه، شرایط خواب طبیعی می‌باشد.
از وظایف مهم ضمیر ناخودآگاه، کنترل تمامی سیستم‌های بدن در شرایط خواب می‌باشد. یعنی ضمیرناخودآگاه در شرایط خواب طبیعی نیز مشغول فعالیت و انجام وظایف خویش است.
در این شرایط ضمیرناخودآگاه کاملاً بیدار و هوشیار است و چنانچه بتوانیم در این زمان آگاهانه به آن پیام ارسال نماییم، می‌توانیم ضمیرناخودآگاه را نسبت به اهداف خود برنامه‌ریزی کنیم.

اما این روش برای اکثریت انسان ها بسیار سخت می‌باشد، مگر در شرایط ویژه و همراه با تمرین و ممارست فراوان. البته در شرایط خاصی از خواب طبیعی قادر هستیم به ضمیر ناخودآگاه دسترسی پیدا کنیم که در قسمت بعدی توضیح داده خواهد شد.

 

۴- استفاده از امواج ذهنی

ذهن انسان در طول مدت زمان فعالیت خود امواج مغناطیسی از خود ساطع می‌کند. این امواج برحسب نوع نوسان و شرایط عصبی در علم پزشکی به پنج نوع تقسیم‌بندی می‌شوند:

۱- موج بتا

موج بتا به موجی گفته می‌شود که ذهن در شرایط بیداری و هوشیاری طبیعی از خود ساطع می‌کند.
شرایطی که ما در آن مشغول انجام کارهای روزمره هستیم و کاملاً نسبت به محیط خود آگاهیم. در این شرایط ضمیرخودآگاه بیدار و ضمیرناخودآگاه نیز کاملا بیدار و هوشیار می‌باشد، ولی در دسترس نیست.

۲- موج آلفا

در رابطه با موج آلفا دانشمندان و محققین مطالب بسیار زیادی را عنوان نموده‌اند که در واقع به عنوان معجزه ذهن شناخته می‌شود. موج آلفا موجی است که ذهن در شرایط آرامش و تن آرامی از خود ساطع می‌کند.
در این وضعیت، ذهن کاملاً در حالت آرامش قرار گرفته و از نظر فیزیکی بدن در حالت ریلکس کامل قرار دارد.

موج آلفا حالتی است است بین خواب و بیداری که ضمیر ناخودآگاه هوشیار است ولی بدن سست و کرخت است و شخص به زحمت می تواند فعالیتی فیزیکی انجام دهد. حالت تنبلی در اولین لحظات بیدار شدن از خواب، ناشی از شرایط آلفای ذهنی است. شرایط آلفا کاملا طبیعی می‌باشد و به آن حالت ترانس یا خلسه نیز گفته می‌شود و به صورت علمی به آن، حالت هیپنوتیزم می‌گویند. در این شرایط ارتباط با ضمیرناخودآگاه به راحتی صورت می‌گیرد و می‌توان آن را برنامه‌ریزی نمود.

۳- موج دلتا

پس از این که کاملاً به خواب می‌رویم یعنی در شرایط خواب طبیعی قرار میگیریم، ذهن ما موج دلتا را متصاعد می‌کند.

۴- موج تتا

ذهن ما در هنگام خواب عمیق یعنی حدودا چند ساعت پس از شروع خواب، در شرایط تتا قرار می‌گیرد.

۵- موج گاما

موج گاما تنها به هنگام بروز برخی از تشنج ها در خواب متصاعد می‌شود و همیشگی نیست.

امواج ذهنی- آکادمیک nlp
ارتباط با ضمیر ناخودآگاه- امواج ذهنی

شرایط آلفای ذهن، پلی میان بیداری کامل و دیگر حالات ذهنی

این بدان معنی است که هرگاه ذهن از شرایط بیداری به شرایط دیگر تغییر وضعیت دهد، در اکثر موارد باید از پل ارتباطی بین امواج، یعنی موج آلفا عبور نماید. هرگاه ما بخواهیم از حالت بیداری یا هوشیاری کامل به یکی از حالت های دلتا، تتا و یا گاما تغییر وضعیت دهیم، باید از پلی به نام آلفا عبور کنیم.

انسانی که از سلامت ذهنی و جسمی برخوردار است، در طول شبانه روز به طور طبیعی باید دو بار از وضعیت آلفا عبور نماید. زیرا ما در طول شبانه روز برای خوابیدن و بیدار شدن نیازمندیم که از حالت بتا یا هوشیاری، وارد حالت دلتا یا گاهی تتا شویم و به عکس از حالت دلتا یا خواب، به حالت هوشیاری یا بتا بازگردیم. پس به طور طبیعی باید دوبار از پل آلفا عبور کنیم.

یکبار در ابتدای خوابیدن و یکبار بلافاصله پس از بیدار شدن و ما این دو حالت را در اختیار داریم تا بتوانیم به راحتی به ضمیر ناخودآگاه دسترسی پیدا نماییم و این مورد هم یکی دیگر از روشهای ارتباط با ضمیر ناخودآگاه می‌باشد.

سایر شرایطی که به طور طبیعی امواج ذهنی انسان بر روی موج آلفا قرار می‌گیرد

علاوه بر شرایط خواب طبیعی، موارد دیگری نیز وجود دارند که ذهن، موج آلفا را متصاعد می‌کند.

الف: تمرکز روی یک موضوع خاص

در این حالت از آنجایی که تمام حواس ما معطوف به موضوعی خاص می‌شود، ضمیرناخودآگاه در حالت آلفا قرار می‌گیرد و به راحتی قابل دسترس می‌باشد.

ب: تفکر همراه با تصویر سازی ذهنی

طبق آخرین تحقیقات ثابت شده است که هرگاه ذهن در شرایط طبیعی مشغول به پردازش تصویر می‌شود به صورتی که اکثر تمرکز خود را روی تصویر مورد نظر معطوف مینماید، در شرایط آلفا قرار خواهد گرفت. یعنی هرگاه ما بتوانیم یک موضوع یا خاطره را همراه با تصاویر مربوطه در ذهن خود تجسم نماییم، به صورت اتوماتیک، وارد آلفای ذهنی می‌شویم.

nlppointsblog تکنیک های علم نوین ان ال پی در این زمینه به ما کمک می‌کنند تا به راحتی وارد آلفای ذهنی شویم و ضمیر ناخودآگاه خود را برنامه‌ریزی نماییم.

ج: انجام تکنیک های تن آرامی یا ریلکسیشن عمیق

این روش از نظر علمی، خود هیپنوتیزم نامیده می‌شود و به عنوان یکی از قویترین روش‌های ارتباط با ضمیرناخودآگاه شناخته شده است.

د: انجام تمرینات تنفسی

عمل تنفس عمیق به دلیل بالابردن حجم اکسیژن موجود در خون و مغز، امواج ذهنی را در شرایط آلفا قرار می‌دهد و به عنوان یکی از روش‌های ورود به سطح آلفا به‌شمار می‌رود.

این روش یکی از مواردی است که میلتون اریکسون بنیانگذار هیپنوتیزم اریکسونی به کمک سایر روش ها از آن برای ایجاد ترانس در مراجعین خود استفاده می‌نمود.

فیلم آموزشی ارتباط با ضمیرناخودآگاه و برنامه ریزی آن
فیلم آموزشی ارتباط با ضمیرناخودآگاه و برنامه ریزی آن

 

۵- استفاده از قدرت کلام

دانش برنامه ریزی عصبی زبانی یا nlp امروزه به عنوان یکی از قوی‌ترین فناوری‌های رسیدن به موفقیت در دنیا شناخته شده است. ان ال پی به ما می‌آموزد که کلمات با چه قدرتی می‌توانند زندگی و احساسات انسان‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهند.
ان ال پی ساختارهای کلامی ویژه‌ای را بررسی می‌کند که می‌توان از آن ها برای ارتباط با ضمیرناخودآگاه و برنامه‌ریزی ذهن استفاده نمود.

 

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس NLP
منبع: آکادمیک NLP

 

002

26 thoughts on “۵ روش برای ارتباط با ضمیر ناخودآگاه

  1. فریبا میگوید:

    سلام میخوام با ضمیر ناخودآگاهش سفر کنم به درون خودم تا بتونم به آرزوهای خودم دسترسی پیدا کنم به درد های بدنم پایان بدم ولی راهش رو نمی‌دونم فکر میکنم بسیار پیچیده است

  2. آنیتا میگوید:

    سلام من این مطالب رو نفهمیدم میشه به صورت خلاصه دقیق برام توضیح بدید ممنون راستی میخوام که با ضمیر ناخودآگاهم به پسری که دوسش دارم برسم و زن و شوهر خوشیختی بشیم چجوری این کارو بکنم؟

  3. ناصر مصطفوی میگوید:

    سلام و عرض ادب و احترام
    من این حالت ریلکسیشن رو چندین بار امتحان کردم
    خیلی حس و حال خوبی داره که قابل وصف نیست
    خودم رو تواین حالت بسسسسیار سبک میبینم و حس کردم
    سبک مثل پر
    فضایی بین زمین و اسمون
    نمیدونم شاید اسمش عالم خلسه باشه و تجربه خیلی از اتفاقاتی رو داشتم که تو اون حالت دیدیم و داشتم
    و
    بعد از بیدار شدن مردمک چشمم همیشه درد گرفته
    البته نه درد شدید
    ولی کلا بعد از بیدار شدن احساس سبکی داشتم.
    حتی
    چند بار بعد از بیدار شدن
    جایی بودم که شبه قبل خواب دیده بودم
    و اتفاقاتی افتاد که کمتر از ۲۴ ساعت رخ داد .
    از استاد گرامی
    سوالی دارم
    این حالت‌های من اسمش چی میتونه باشه؟
    و
    الان چیکار کنم تا باضمیر ناخودآگاهم بیشتر ارتباط داشته باشم؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید

  4. دختر انسوی آسمان میگوید:

    میخوام با دسترسی به ناخوداگاهم به بخش های تاریک ذهنم رجوع کنم به جایی که بهش تعلق دارم و احساسش میکنم اگاهی پیدا کنم میشه کمکم کنید تا بتونم با ناخوداگاهم ارتباط بگیرم؟ تا حالا سعی کردم تنفس عمیق روداشتم چشم هام رو بستم و سعی کردم تصاویر رو ببینم چیزهای گنگی میبینم که نمیتونم تشخیص بدم اما میتونم احساس بدون تصویر رو داشته باشم فقط یک ترس درونی هم هست که همزمان با خواستن یک نخواستن ناشی ازترسیدن حقیقت همراهم هست

  5. امیر صالحی میگوید:

    نزدیک ۷ماه هست این اتفاق افتاد وقتی ارتباط برقرار میکنم فکم شروع به حرکت میکنه بدون اینکه خودم کاری کنم به حرکت در میاد صدای خودم هست ولی دست خودم نیست…حس خیلی عالی الان برام عادی شده به کسی نگفتم چون کسی باورش نمیشه چون خود ناخوداگام به من گفته به کسی نگم چون در ک نمیکنند

  6. امیر صالحی میگوید:

    من به ناخوداگاهم نفوذ کردم اون کلامی وقتی شروع به حرف زدن میکنم…ناخوداگاهم بدون دخالت خودم فک من رو به حرکت در میاره بل صدای خودم جواب من رو میده

  7. سها ایزدی پناه میگوید:

    سلام استاد، من یک سوال دارم در انتهای مقاله برای دسترسی به ضمیرناخودآگاه،از ریلکسیشن صحبت کردید. من چند ساله که بطور مداوم از تکنیکهای ریلکس استفاده میکنم ولی وسطش خوابم میبره چون اکثرا شبها اینکارو انجام میدم، آیا وقتی خوابم میبره بازم ضمیرناخودآگاهم تاثیر میگیره؟

  8. آرش محمدپور میگوید:

    قبلا اطلاعاتی پراکنده در این زمینه داشتم. خیلی ممنونم که با زبان ساده و قابل فهم ارائه دادید.
    برنامه ریزی کردم هر روز ۲ مقاله بخونم و اطلاعاتم را با شما بالا ببرم. ممنون از شما

    • آکادمیک NLP میگوید:

      سلام آرش عزیز، اعتقاد ما اینست که هر چه تخصص خود را بالاتر میبریم ساده‌تر سخن بگوییم
      پیچیده صحبت کردن نشان‌دهنده تخصص بالا نیست. نبوغ در ساده گفتن است. ممنون که در این مسیر همراهمون هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *