کشف بزرگ NLP

کشف بزرگ nlp- آکادمیک nlp
3.7/5 - (6 امتیاز)

چرا به NLP، علم تغییرات سریع فردی گفته می شود؟

پاسخ این سوال اینست: زیرا NLP بر روی ضمیرناخودآگاه قدرتمند افراد که ۹۷% از رفتارهای آنها را شکل می دهد، تاثیر می گذارد. یعنی NLP مستقیما به سراغ منبع اصلی برنامه ریزی های قبلی می رود و در صورت لزوم آنها را با برنامه های بهتر جایگزین می کند. به همین دلیل است که ضمیرناخودآگاه در NLP از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مقاله به چگونگی تاثیرگذاری NLP بر روی ضمیرناخودآگاه خواهیم پرداخت.

 

 

علت این همه تنوع رفتاری در انسانها و در شرایط یکسان چه می باشد؟

حتما تاکنون برای شما این سوال پیش آمده است که چرا انسانها در برخورد با پدیده های مختلف، به اشکال متفاوتی رفتار می کنند. مثلا زمانی که در ترافیک گرفتار می شویم، برخی دچار استرس می شوند، برخی دیگر عصبانی می گردند، عده ای وحشت زده می شوند و عده ای دیگر با آرامش مسیر خود را دنبال می کنند. یا مثلا برخی از افراد به راحتی حقوق خود را مطالبه می کنند، عده ای از بیان خواسته خود خجالت می کشند، برخی غیرمستقیم خواسته خود را مطرح می کنند و …

 

رفتارهای امروز ما حاصل برنامه ریزی های گذشته در ضمیرناخودآگاه می باشند

همه ما براساس شنیده ها، دیده ها، اتفاقات، تجربیات و خاطرات گذشته خود، برنامه ریزی شده ایم. این برنامه ریزی در ضمیرناخودآگاه ما صورت گرفته و به شکل یک باور در آمده است. براساس همین باورها در مواجهه با پدیده های مختلف، واکنش های متفاوتی از خود نشان می دهیم. این واکنش ها همان رفتارها، احساسات، عادتها و هیجانات ما را شکل می دهند.

علت تنوع رفتاری در انسانها- نقش ضمیرناخودآگاه در NLP

 

آیا امکان تغییر در برنامه‌ریزی های گذشته وجود دارد؟

بنیانگذاران NLP، ریچارد بندلر و جان گریندر در ابتدا به دنبال یافتن پاسخ همین سوال بودند که چگونه عده ای در طول زندگی خود موفق به تغییر بسیاری از رفتارهای نامطلوب خود شده اند. نتیجه تحقیقات طولانی برای یافتن پاسخ این سوال منجر به شناسایی نقش ضمیرناخودآگاه در NLP شد. در واقع میتوان اینطور گفت که کشف بزرگ NLP، دستیابی به چگونگی برنامه ریزی ضمیرناخودآگاه می باشد.

 

ارتباط میان NLP و برنامه‌ریزی های ضمیرناخودآگاه

برنامه ریزی عصبی زبانی (NLP)، با شناسایی ساختارهای عصبی مغز و بررسی اثرات خاطرات، تجربیات، اتفاقات و جملات و کلمات دریافت شده در گذشته و …  بر رفتارهای حال حاضر، موفق به کشف الگوهای شگفت انگیزی در ضمیرناخودآگاه گردید. از آن پس، اهمیت ضمیرناخودآگاه در NLP مورد توجه دانشمندان این علم قرار گرفت و رفته رفته تکنیک های مختلف تغییر رفتار براساس عملکرد ضمیرناخودآگاه، کشف و مورد استفاده قرار گرفت.

ضمیرناخودآگاه در NLP- آیا تغییر امکانپذیر هست- آکادمیک nlp

 

این تغییرات بر روی ضمیرناخودآگاه در NLP چگونه صورت می‌گیرد؟

NLP با استفاده از تکنیک ها و الگوهای کلامی و رفتاری تاثیرگذار بر ضمیرناخودآگاه، به منابع موجود در ذهن ناهوشیار دسترسی پیدا می کند و با تغییر در برنامه ریزی های نامطلوب گذشته، برنامه های جدیدی را برای کسب موفقیت های مورد نظر در شخص، جایگزین می کند. یعنی NLP با جعبه ابزار شگفت انگیز خود که شامل فنون و تکنیک های مختلف تغییر در برنامه ریزی های ذهن می باشد، به استقبال ضمیرناخودآگاه می رود و هر جا که لازم شد، با یک ابزار مناسب تغییر لازم را صورت می دهد.

 

آیا تغییرات صورت گرفته در ذهن ناخودآگاه، دائمی می‌باشند؟

از آنجایی که براساس یکی از قوانین ضمیرناخودآگاه در NLP، ذهن ناهوشیار محل ثبت اطلاعات دائمی یعنی همان حافظه بلندمدت می باشد، بنابراین تغییرات شکل گرفته مانند یک عادت قوی عمل می کنند و همواره ثابت می مانند. مگر آنکه تغییراتی انقلابی در باورها، ارزش ها، نیازها، شرایط محیطی و … به وجود آیند که باز هم با ابزارهای فرا گرفته شده در NLP، می توان در صورت نیاز از وضعیت نامطلوب احتمالی به وضعیت مطلوب کوچ نمود.

این تغییرات چگونه انجام می شود؟- آکادمیک nlp

 

آیا شناسایی علت دقیق یک رفتار نامطلوب در NLP، امکانپذیر است؟

در کلاسها و دوره های مختلف بارها این سوال را از من پرسیده اند. پاسخی که در اغلب مواقع به این سوال می دهم، همان جمله معروف ریچارد بندلر یکی از بنیانگذاران NLP می باشد که:


 “NLP بر راه حل تمرکز دارد و نه مشکل”. 

یعنی مهم آن است که تغییر لازم که در حال حاضر به آن نیازمند هستیم، با استفاده از تکنیک های NLP صورت گیرد. حال با خود بیندیشید که آیا با فرض اطلاع از زمان و علت یک مشکل، می توان آن را حل نمود؟

 برای همین است که در NLP، تجسس و ورود به مسائل خصوصی افراد، جایی ندارد. 

 

 

پس نقش اراده چه می‌شود؟

هر تغییری براساس یک تصمیم یا انتخاب صورت می پذیرد. یعنی تا زمانی که ما خود نخواهیم تغییر کنیم، هیچ روشی کارآمد نخواهد بود. در واقع پس از اراده اولیه است که ابزارهای لازم برای تغییر در برنامه ریزی ضمیرناخودآگاه با استفاده از تکنیک های  NLP، به کار گرفته می شوند و از آنجایی که قدرت احساس در برابر اراده بسیار زیاد می باشد، تکنیک های NLP با سرعت وارد عمل می شوند و تغییرات لازم را در ضمیرناخودآگاه انجام می دهند.

 

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس nlp

منبع: آکادمیک NLP

 

5 1 رای
Article Rating
عضو
اشاره به موضوع
guest
5 Comments
جدیدترین نظرات
قدیمی‌ترین نظرات نظرات با تعداد رای زیاد
بازخورد درون خطی
دیدن همه نظرها
5
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx