۳ روش مقابله با دخالت دیگران در حریم خصوصی خود

روشهای مقابله با دخالت دیگران در حریم خصوصی خود- آکادمیک nlp
۴.۶/۵ - (۱۵ امتیاز)

همه ما در مقاطعی از زندگی خود با افرادی روبرو می‌شویم که با دخالت در حریم شخصی‌مان، حس بدی را به ما منتقل می‌کنند. بنابراین و برای مقابله با بسیاری از هیجانات منفی و همچنین کاهش شدید عزت‌نفس،‌ باید مهارتهای برخورد با این افراد سمی را یاد بگیریم.

 

آیا می‌توان برای همیشه مانع دخالت دیگران در حریم شخصی خود شد؟

واقعیت این است که خیر. افراد مختلف دارای افکار،‌ احساسات،‌ رفتارها و عقاید مختلف هستند. متاسفانه در بسیاری از مواقع ما سعی می‌کنیم که دیگران را تغییر دهیم و در اغلب اوقات نتیجه‌ای جز احساس ناامیدی و خستگی عایدمان نمی‌شود. در دوره‌های nlp عموما این سوال زیاد پرسیده می‌شود که “چگونه می‌توان طرف مقابل را تغییر داد که از دخالت در حریم شخصی ما خودداری کند؟” پاسخ من هم براساس آموزه‌های nlp این است: ” ما نمی‌توانیم تا زمانی که فردی نخواهد تغییر کند، کاری برای او انجام دهیم. اما مثلا در همین مورد می‌توانیم انتخاب کنیم که چطور تجاوز به حریم خصوصی و حد و مرز خود را پاسخ دهیم.”

 

آیا حریم خصوصی شما قابل مذاکره است؟

برخی از حد و مرزهای ما مهمتر از برخی دیگر هستند،‌ اما کدام‌ها؟ بنابراین شاید اولین مورد برای مقابله با دخالت در حریم شخصی، توجه به حد و مرزهای قابل مذاکره و غیرقابل مذاکره باشد. ضمن اینکه گاهی اوقات به عنوان مثال در یک رابطه جدید،‌ مشتاق بودن برای ایجاد سازش و تفاهم می‌تواند خوب باشد. هر چند این موضوع مستلزم آن نیست که نیازهای خود را برای خشنودی طرف مقابل نادیده بگیریم. پس در ابتدا لیستی از حدود قابل مذاکره و غیرقابل مذاکره خود تهیه کنید تا با آگاهی بیشتری در رابطه با آن فرد تصمیم‌گیری کنید.

دخالت در حریم شخصی دیگران- آکادمیک Nlp- آموزش nlp- مهدی عرب زاده مدرس nlp

چگونه خود را خلاص کنیم؟

وقتی با فردی که به حریم خصوصی شما احترام نمی‌گذارد مواجه می‌شوید،‌ یکی از بهترین کارها برای جلوگیری از دخالت در حریم شخصی،‌ رها کردن است. پس لطفا به موارد زیر توجه کنید:

  • در گفتگوهای بی‌ثمر شرکت نکنید.
  • دعوت چنین افرادی را رد کنید.
  • به بی‌احترامی آنها هیچ عکس‌العملی نشان ندهید.
  • اگر در حال گفتگوی تلفنی هستید، با تغییر در تن صدای خود و مکث‌های طولانی،‌ کاملا مودبانه به او بفهمانید که مایل به ادامه صحبت با او نیستید.

 

برای محدود کردن یا قطع رابطه آماده‌اید؟

زمانی که کسی مکررا مهمترین حد‌و‌مرزهای شخصی شما را زیر پا می‌گذارد،‌ وقت آن است که از خود بپرسید: تا کی می‌خواهم به پذیرفتن چنین رفتارهایی ادامه دهم؟

بیشتر اوقات به امید اینکه آن شخص بالاخره تغییر می‌کند، زمانی طولانی را با بی احترامی‌ها کنار می‌آییم. متاسفانه وقتی کار از کار گذشت به عقب نگاه می‌کنیم و می‌فهمیم آن شخص قصد تغییر کردن یا احترام گذاشتن به حریم خصوصی ما را نداشته است. بنابراین ایجاد فاصله بین شما و شخصی که به شما آسیب جسمی یا عاطفی می‌رساند، ضروری است.

صرف‌نظر از اینکه دیگران چه فکر می‌کنند و چه می‌گویند، شما مجبور نیستید رابطه‌تان را با کسانی که با دخالت در حریم شخصی‌تان باعث می‌شوند حس خوبی نداشته باشید، ادامه دهید. خانواده و دوستان باید شما را خوشحال و حمایت کنند نه اینکه شما را افسرده، مضطرب، عصبانی یا سردرگم کنند.

دخالت در حریم شخصی - محدود کردن رابطه- رهایی از دخالت دیگران- آکادمیک nlp

به یاد داشته باشید که شما مسوولید!

اینکه چگونه با حریم خصوصی خود مواجه می‌شوید، بر عهده خودتان است. افراد ناسازگار می‌خواهند به شما بقبولانند که بیش از حد واکنش نشان می‌دهید یا خیلی حساس هستید. مشکلی نیست، اجازه دهید چنین فکر می‌کنند. این به آن معنا نیست که شما مجبورید با آن‌ها موافقت کنید یا اجازه دهید حریم شخصی شما را زیر پا گذارند.

وقتی شما افرادی محدود کننده یا سمی در زندگیتان دارید‌، توجه به سه مورد زیر ضروری می‌باشد:

  • زمان
  • فضا
  • انرژی

بنابراین سوالات زیر را از خود بپرسید و پاسخ‌های لازم را یادداشت کنید:

 

۱- چه زمانی را قرار است به او اختصاص دهم؟

با شرایطی که وجود دارد،‌ بهترین گزینه کدام است؟

به طور مثال چقدر از وقتتان را می‌خواهید به صورت تلفنی یا رو در رو با او صرف کنید.

 

۲- چقدر از فضای خود را به او اختصاص دهم؟

به عنوان مثال،‌ شاید دوست یا فامیلی دارید که همیشه سرزده به منزل شما می‌آید و علاوه بر اینکه بیش از حد می‌ماند،‌ با دخالت در حریم شخصی شما،‌ حال شما را نیز خراب می‌کند.

 

۳- می‌خواهم چقدر انرژی روانی و عاطفی صرف کنیم؟

مثلا دوستی دارید که وضعیت دشواری را با شریک زندگی‌اش تجربه می‌کند و دائما سختی‌های رابطه‌اش را با شما در میان می‌گذارد. مراقبت از سلامت روانی باید همیشه برایتان یک اولویت باشد و قرار دادن حد و مرز، نقش مهمی را در این مراقبت ایفا می‌کند.

 

پادکست آموزشی زیر نیز در همین رابطه مفید است. لطفا آن را گوش دهید:

 

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس nlp
منبع: آکادمیک NLP

 

002
۳ ۲ رای‌ها
Article Rating
عضو
اشاره به موضوع
guest
8 Comments
جدیدترین نظرات
قدیمی‌ترین نظرات نظرات با تعداد رای زیاد
بازخورد درون خطی
دیدن همه نظرها
8
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx