ارتباط موثر با همسر (چگونه می‌توانیم محبوب قلب همسر خود باشیم؟)

ارتباط موثر با همسر
۳.۶/۵ - (۵ امتیاز)

– دوسش دارم آقای قاضی، حتی یک لحظه هم نمیتونم بدون این نفس بکشم!

– باز گفت این… آقای قاضی دروغ میگه، دروغ میگه دوسم داره، اگه دوسم داره چرا یبار اسممو نمیگه؟

– همش میگه این یا اون… بابا من انسانم، میز که نیستم.

– قاضی: پسرم/دخترم…. ایشون درست میگه، شما اصول اولیه ارتباط رو بلد نیستی.

اگر واقعا اونطور که میگی دوسش داری،  باید بلد باشی با همسرت ارتباط موثر برقرار کنی .

 

شاید شما هم، زوج‌هایی را دیده باشید که سالهاست درگیر بحث و جدل هستند ولی حاضر نیستند از هم جدا شوند.
و یا زوج‌هایی که صدای هیچ دعوا و بحثی از خانه آنها بیرون نمی‌آید ولی سالهاست که از هم طلاق عاطفی گرفته‌اند.

یکی از عوامل بسیار مهم در میان زوجین،  نوع ارتباطاتی است که با هم برقرار می‌کنند . زمانی که ارتباط شکل گرفته میان آنان موثر نباشد، سلامت روابطشان، عزت‌‌نفسشان و بسیاری از عوامل دیگر به خطر می‌افتد که این امر بر روی فرزندان آنها هم اثر منفی می‌گذارد.

 

اصول ارتباط موثر با همسر (مگه ارتباط با همسر، اصول داره؟!)

اصل اول: مهارت گفتگو و ارتباط موثر با همسر

به این موضوع دقت کنید: زمانی که یک ملاقات رسمی در پیش دارید و یا به یک مهمانی رسمی دعوتید، چه احساسی به شما دست می‌دهد و یا چه کارهایی را از قبل انجام می‌دهید؟

این موضوع در افراد متفاوت بصورت یکسان نیست، ولی معمولا افراد سعی می‌کنند آرامش خود را حفظ کنند و صحبت‌های خود را از قبل طبقه‌بندی کنند و از بهترین لباس‌های خود استفاده کنند و اگر نیاز بود حتی به آرایشگاه‌ بروند و شاید چند کتاب آداب معاشرت بخوانند و یا در اینترنت سرچ کنند که به چه صورت رفتار کنند که مورد توجه باشند و آن روز، کمترین خطا از آنها سر بزند.

 

مهارت گفتگو و ارتباط موثر با همسر
مهارت گفتگو و ارتباط موثر با همسر

در ارتباط با همسر نیز چنین باید باشد. همسر می‌تواند نقش بهترین دوست و بهترین حامی شما را بازی کند. 

 بنابراین شما باید اصول ارتباط با همسرتان را بلد باشید، اینکه به چه صورت رفتار کنید، به چه صورت سخن بگویید و کاملا با زیرو بم اخلاقی او آشنا باشید و بفهمید که او در چه زمان‌هایی در لایه‌های منفی شخصیت خود رفته است و الان نیاز به حمایت و کمک شما دارد.  

به این شکل که کاملا بدانید زمان‌هایی که او ناراحت هست، چه رفتاری او را خوشحال می‌کند، موقعی که او انگیزه‌اش را از دست داده است با چه کلماتی می‌توانید او را به زندگی برگردانید و یا وقتی حاضر نیست که با شما صحبت کند، چگونه با او رفتار نمایید.  

این موارد نیازمند آن است که  از قبل همسر خود را کاملا شناخته باشید و مهارت گفتگو و ارتباط موثر را یاد گرفته باشید. 

 

پیشنهاد میکنم این مقاله را نیز بخوانید:

افزایش ۹۰ درصدی احتمال موفقیت در ارتباطات

 

اصل دوم: خسیس نباشید…

اگر میخواهید امپراطوری رابطه خود با همسرتان را بسازید، در ابراز احساسات به همسرتان کوتاهی نکنید.

افراد با توجه به سبک زندگی خود و با توجه به اینکه ضمیر ناخودآگاه آنان بیشتر به چه صورت اطلاعات را دریافت میکند، با هم متفاوتند.

این تفاوت باعث می‌شود که در دریافت احساسات و عواطف، سلایق خاص خود را داشته باشند. مثلا برخی از افراد شنیدن دوستت دارم را به کادو گرفتن و مسافرت ترجیح می‌دهند.

برخی‌ها گرفتن کادو و سوپرایز شدن را به شنیدن دوستت دارم ترجیح می‌دهند و … البته این صحبت به این معنا نیست که اگر کسی سفر را به کادو گرفتن ترجیح می‌دهد دیگر به او کادو داده نشود و هیچ کلام دوستت دارمی هم به او گفته نشود.

 بهتر است در این مورد با همسر خود صحبت کنید و بدانید که بیشتر به چه مواردی علاقمند است، ضمن اینکه از علایق خود نیز صحبت کنید. 

 

در ابراز احساسات به همسرتان کوتاهی نکنید
در ابراز احساسات به همسرتان کوتاهی نکنید

 

“مثال: همسر یکی از دوستانم همیشه گلایه داره که همسرش بهش محبت نمیکنه. یک روز که اومده بودن به منزل ما، همسر دوستم بهش گفت که “تو اصلا منو دوست نداری”.   دوستم هم فورا رو به من گفت این حرف منو گوش کن و بعدش قضاوت کن که آیا من دوستش دارم یا نه؟ منم قبول کردم. او گفت: ” من هفته‌ای دوبار میبرمش رستوران، بهترین لباس‌ها و جواهرآلات رو براش میخرم، هر فصل هم یک مسافرت داخلی داریم، سالی یکبارم میبرمش مسافرت خارج از کشور، والا دیگه من نمیدونم اگه این محبت نیست، چیه که هر بار بهم میگه تو اصلا محبت بلد نیستی”. با توجه به شناختی که از همسر دوستم داشتم و با توجه به آموزه‌هایی که از دانش nlp یاد گرفته بودم، میدونستم که او  بیشتر از کانال شنیداری خودش ترغیب میشه، البته اگر دوستم هم کمی دقت میکرد متوجه این موضوع می‌شد. به دوستم به شکل خیلی خیلی ساده توضیح دادم که اینکارایی که شما میکنی خیلی خوبه و اتفاقا همسر تو هم قدردان این کارهای شما هست ولی بیشتر نیاز داره شما بهش خیلی آروم و ساده بگی: “دوستت دارم” .

 

اصلاح رابطه با همسر در سه مرحله:

۱- آموزش ببینید.

همراه با همسرتون در کلاس‌های شخصیت شناسی و ارتباط موثر شرکت کنید و آموزش ببیند. دوره مجازی مهارتهای برقراری ارتباط موثر با تکنیک‌های NLP می‌تونه خیلی براتون موثر باشه.  

دوره آنلاین ارتباط موثر با nlp

۲- به هویت هم احترام بگذارید.

 هیچ‌گاه در مورد همسر خود از کلمات “این” و “آن” استفاده نکنید و اسم او را نام ببرید . زمانی که شما از این دو کلمه استفاده می‌کنید، بصورت غیرارادی به هویت طرف مقابل ضربه میزنید.

نکته مهم در ارتباط با همسرتان اینست که به هنگام شوخی و یا در هنگام عصبانیت و خشم نیز هیچ‌گاه او را تمسخر نکنید و توهین نکنید. این نوع کلمات علاوه بر هویت، به عزت‌نفس او ضربه هولناکی می‌زند.

 

پیشنهاد میکنم این مقاله را نیز بخوانید:

نقش عزت‌نفس در عشق

 

۳- مثل یک بنا باشید (فوندانسیون ساختمون عشقتون رو مقاوم بسازید)

در دوره آنلاینی شرکت کرده بودم و در آن راهکارهای مفیدی رو دریافت کردم و می‌خوام اونها رو با شما هم به اشتراک بگذارم:

 

دفتر مشترکی با همسر خود داشته باشید و اگر یک جا از هم دلخور شدید و همسرتان متوجه دلخوری شما نشد، در آن دفتر مشترک بنویسید و از همسرتان بخواهید که آن را بخواند و دلایل خود را برای شما بازگو کند. زمانی که همسر شما دلایل خود را بازگو کرد ممکن است کاملا متوجه شوید که دید شما نسبت به موضوع متفاوت بوده و یا دید همسرتان نسبت به موضوع فرق داشته است.

 

گاهی برای هم نوشته‌های کوچکی قرار دهید و یا نامه بنویسید و به او بگویید که چرا دوستش دارید.

 

زمان‌هایی را به با هم بودن اختصاص دهید. به این معنا که از فعالیت‌های روزانه یا هفتگی عادت‌وار رها شوید.

ذهنتان را از همه چیز رها کنید و از قبل این روز را با هم انتخاب کنید که بیشتر با هم صحبت کنید و شاید گردش کنید. هنگامی که شما یک زمان مشخص را از قبل مشخص میکنید و در آن روز متعهد می‌شوید که آن روز یا ساعت فقط با هم باشید، عزت‌نفس شما به طور محسوسی بالا می‌رود، زیرا حس ارزشمندبودن یکی از پایه‌های اصلی عزت‌نفس است و علاوه بر این کارایی و انرژی شما بطور فزاینده‌ای بالا می‌رود.

 

با هم فعالیت‌های مشترک انجام دهید. مانند اینکه با هم فیلم ببینید، ورزش کنید، غذا بپزید و …. ضمیر ناخودآگاه از الگوهای مشترک خوشش میاید و زودتر اعتماد می‌کند. زمانی که فعالیت مشترکی را انجام می‌دهید، ضمیرناخودآگاه احساس راحتی خواهد کرد.

 

با همسرتان فعالیت‌های مشترک انجام دهید
با همسرتان فعالیت‌های مشترک انجام دهید

میتوانید برای زندگیتان با توجه به شناختی که از هم دارید یکسری اصول تعریف کنید و آن را اجرا کنید. اینکار به خود شما بستگی دارد و در انجام این اصول میتوانید خلاقیت خود را دخیل کنید.

 

 

۶ ویژگی ارتباط موثر با همسر

۱- مراقب لحن بیان خود باشید.

 در موقعیت‌های متفاوت لحن بیان شما بسیار اثرگذار است.  مثلا هنگامی که شما میخواهید به همسر خود محبت کلامی بکنید نمیتوانید از لحن خشک و رسمی استفاده کنید و اگر به این صورت باشد حتی ممکن است همسر شما دچار سوتفاهم شود.

 موقع انتقاد از همسر، واکنش او کاملا بستگی به لحن بیان شما دارد . در این موقع اول باید به این موضوع توجه کنید که رفتار همسرتان را از شخصیت او جدا کنید و فقط رفتار او را مورد انتقاد قرار دهید و دوم اینکه مراقب لحن بیان خود باشید.

موقع مشورت با همسر هم لحن بیان شما بسیار تاثیرگذار است که می‌تواند به عنوان  عاملی مشوق یا مانعی قوی در مشورت عمل کند. 

بنابراین زمانی که در موقعیت‌های متفاوت هستید، لحن بیان خود را هم‌تراز آن موقعیت کنید و از قبل محتویات صحبت خود را طبقه‌بندی کنید.

 

برای آشنایی با یک الگوی خوب برای طبقه‌بندی صحبت‌ها، فایل صوتی آموزشی زیر را گوش دهید:

 

۲- سعی کنید همدیگه رو ببخشید.

در بخش اصلاح رابطه با همسر گفتیم که یک دفتر مشترک با همسر خود داشته باشید و رنجش‌های خود را با هم مطرح کنید و آنها را حل کنید.

رنجش‌ها علاوه بر اینکه بر کیفیت رابطه شما تاثیرات منفی می‌گذارد در دراز مدت روح شما نیز آسیب‌پذیر می‌شود و عزت‌نفس شما کاهش پیدا می‌کند. اما اگر رنجش‌ها را خیلی زود مطرح کنید و با هم به دنبال راهکار باشید،  سلامت روانی شما بسیار بالا میرود.  (اگر با دفتر نتوانستید ارتباط بگیرید. حتما یک ساعت‌هایی در روز یا هفته را اختصاص دهید که با هم صحبت کنید و یا هر طور دیگری که هر دوی شما بتوانید با آن روش ارتباط بگیرید، این مورد بستگی به شما دارد، نکته مهم فقط و فقط حل رنجش‌ها است.)

 

پیشنهاد میکنم این مقاله را نیز بخوانید:

چگونه دیگران را ببخشیم؟

 

۳- احساسات پنهان خود را آشکار کنید.  

هیچ‌وقت نگویید: “خودش می‌فهمه که دوسش دارم”. هیچ‌گاه همسر خود را مایوس نکنید. انسان‌ها جدای از جنبه منطقی‌شان بسیار احساساتی هستند و یکی از زمان‌های برنامه‌ریزی ضمیرناخودآگاه هم وقتی است که به شدت احساساتی می‌شویم.

بگذارید همسرتان بیشتر با احساسات شما آشنا شود و از او هم بخواهید که احساساتش را بروز دهد. (اگر در اوایل برایتان سخت بود میتوانید مثلا در دو اتاق متفاوت قرار بگیرید و تلفنی با هم شروع به صحبت کنید و در طول زمان بیشتر به هم نزدیک شوید). بگذارید همسر شما، برق عشق را در چشمان شما ببیند.

 

در ارتباط موثر با همسر، احساسات پنهان خود را آشکار کنید.
در ارتباط موثر با همسر، احساسات پنهان خود را آشکار کنید.

۴- با هم ارتباط فیزیکی داشته باشید.

یکی از نیازهایی که بعد از ازدواج در بین زوجین برقرار می شود روابط زناشویی بین آنهاست که از اهمیت و شرایط ویژه‌ی خود برخورداراست و چگونگی پاسخ دهی به این نیازها می‌تواند به استحکام یا سست شدن پایه‌های زندگی منجر شود.
 ارتباطات فیزیکی علاوه بر بعد فیزیولوژیکی آن، بر بعد روانی نیز تاثیر ویژه‌ای دارد. 

 

۵- ذهن خوانی نکنید.

یک از اولین پیش‌فرض‌های NLP این‌ است که نقشه، سرزمین نیست.

به این معنا که شما با توجه به نوع یادگیری‌ها، ارزش‌ها و باورها، سبک زندگی و خیلی از عوامل دیگر به مسائل با ادراک خودتان نگاه میکنید.

پدیده ذهن‌خوانی زمانی رخ می‌دهد که شما با دیدگاه و ادراک خود، همسر خود را به اشتباه قضاوت می‌کنید و در مورد او حدس و گمان می‌زنید.  آنچه شما فکر می‌کنید، شاید درست نباشد. 

مثال: میدونم وقتی اونطوری گفت منظورش این بود…. حتما منو داره بازی میده وگرنه چرا باید اونطوری رفتار کنه…. اگه دیر میاد خونه و میگه جلسه‌ام دروغ میگه …. اگه چند روزه شام نمیخوره و میگه اشتها ندارم ، نه اینطوری نیست حتما بیرون شام خورده و …..

 

۶- عیب نداره، با هم درستش می‌کنیم.

در هنگام مشکلات و فراز و نشیب‌های زندگی به جای مقابله با هم، همراه هم باشید و پشت هم را خالی نکنید. با همفکری و دلگرمی به همدیگر میتوانید به راحتی از پس مشکلات بر بیایید و به آرامش دست یابید.

 

 

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس NLP
منبع: آکادمیک NLP

 

4 thoughts on “ارتباط موثر با همسر (چگونه می‌توانیم محبوب قلب همسر خود باشیم؟)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *