5 عامل ایجاد احساس منفی

عوامل ایجاد احساس منفی
5/5 - (6 امتیاز)

برایان تریسی در کتاب “قورباغه را ببوس!” توضیح می‌دهد که تمامی احساسات منفی سرانجام به خشم و عصبانیت تبدیل می‌شوند. پس اگر معمولا عصبانی می‌شویم، باید ابتدا به دنبال پیداکردن عوامل ایجاد احساس منفی در خود باشیم. در اینصورت می‌توانیم از شر آنها خلاص شویم یا از همان ابتدا مانع به وجود آمدنشان شویم.

 

عوامل ایجاد احساس منفی

1- توجیه کردن

با توجیه و عذر آوردن، از منفی‌بودن خود دفاع می‌کنید و به خود حق می‌دهید که عصبانی باشید. احساسات منفی تنها وقتی به وجود می‌آیند که به خود حق می‌دهید آنها را برای خود و دیگران به وجود آورید.

5 عامل ایجاد احساسات منفی
5 عامل ایجاد احساسات منفی

هرچه بیشتر خود را توجیه و متقاعد کنید که طرف مقابل “بد” است و شما بی‌گناهید و حق دارید اینگونه احساس کنید، عصبانی‌تر و سرخورده‌تر می‌شوید.

درست است که شاید تجربه یا موقعیتی داشته‌اید که باعث آزردگی یا عصبانیت شما شده است، اما تنها کسی که می‌تواند احساسی را به آن تجربه گره بزند، خودتان هستید. شما می‌توانید انتخاب کنید که احساس بدتان را نگه دارید یا آن را رها کنید.

 

2- بر خودگرفتن

یکی دیگر از عوامل ایجاد احساس منفی، بر خود گرفتن است. به این معنی که از موارد، برداشت شخصی می‌کنید و اتفاقات را حمله‌ای به شخص خود تفسیر می‌کنید.

احساسات منفی چه تاثیری روی ما دارند؟

اگر این موارد را حمل بر خودتان ندانید، هیچ احساسی چه منفی و چه مثبت، در آن شرایط نخواهید داشت.

 

3- حساسیت شدید

سومین عامل احساسات منفی، داشتن حساسیت شدید به تفکرات، عقاید یا دیدگاه‌های دیگران نسبت به خودتان است.

یک صحبت مثبت یا نظر تاییدکننده از طرف دیگران، می‌تواند در شما اعتمادبه‌نفس ایجاد کند و یک نظر منفی شما را در هم می‌شکند.

حساسیت بیش از حد به حرف دیگران
حساسیت بیش از حد به حرف دیگران

افرادی که بیش از حد حساس هستند، اغلب ردشدن‌ها و توهین‌هایی را می‌بینند که وجود خارجی ندارد. در شرایط حاد، افراد فوق حساس نمی‌توانند بدون تایید دیگران تصمیم بگیرند و قدم از قدم بردارند.

اگر این حساسیت‌های شدید در شما هم وجود دارد، توصیه می‌کنم نگاهی به مقالات عزت‌نفس بیندازید.

 

4- قضاوت کردن

چهارمین عامل بروز احساسات منفی، قضاوت کردن یا تمایل به ارزیابی منفی دیگران است. وقتی دیگران را قضاوت کنید، همواره آنها را مقصر خواهید دانست.

مقصر دانستن دیگران، توجیهی برای عصبانیت، تنفر و احساسات منفی شما نسبت به آنها می‌شود.

برای حذف قضاوت از زندگی خود، از هم‌اکنون تصمیم بگیرید دیگران را در هیچ موردی قضاوت نکنید. انجام این کار در ابتدا بسیار مشکل است، اما با تمرین راحت‌تر خواهد شد.

ارزیابی منفی دیگران- عوامل ایجاد احساسات منفی
ارزیابی منفی دیگران- عوامل ایجاد احساسات منفی

فقط به خودتان یادآوری کنید که همه مردم مستحق زندگی با روش و شیوه خودشان هستند. این موضوع در NLP اینگونه مطرح می‌شود که:
همه مردم بهترین کار ممکن را در لحظه انجام می‌دهند، چون به گزینه‌های بیشتر و بهتری دسترسی ندارند“.

در نتیجه وقتی مردم کارهایی می‌کنند یا چیزهایی می‌گویند که به نظر شما منفی و بی‌ارزش است، بدون هیچ ناراحتی یا درگیری ذهنی، خود را کنار بکشید.

 

5- خود فریبی

آخرین عامل از مجموعه عوامل ایجاد احساس منفی، خود فریبی می‌باشد. خودفریبی یعنی با یک توضیح قابل قبول اجتماعی بخواهید روی یک رفتار غیرقابل قبول سرپوش قرار دهید و آنرا با دلیل، موجه بدانید.

خود فریبی
خود فریبی

اغلب مردم به دلیل عزت‌نفس پایین و شخصیت ضعیف، نمی‌توانند اقرار کنند کاری که کرده‌اند یا حرفی که زده‌اند نادرست و غیرمنطقی است.

حتی بدترین مجرمان، احساس می‌کنند که بی‌گناه هستند و صرفا قربانی کسی، چیزی و یا جامعه شده‌اند. آنها سعی دارند رفتارشان را منطقی جلوه دهند.

 

هیچ‌کس نمی‌تواند در شما احساس منفی ایجاد کند!

به خاطر بسپارید که “دیگران در شما احساسی ایجاد نمی‌کنند”. هیچ‌کس شما را عصبانی نمی‌کند. هر آنچه برایتان رخ داده است، مطلقا هیچ کنترلی بر شما ندارد.

هیچ اتفاق، وضعیت یا فردی در گذشته شما، نمی‌تواند بدون اجازه خودتان بر احساسات شما تاثیر بگذارد. تنها کسی که باعث می‌شود چیزی احساس کنید، خودتان هستید. چگونه؟ با نحوه تفسیر رخدادهای گذشته.

شمایید که با اندیشیدن و صرف انرژی، این احساسات منفی را زنده نگه می‌دارید!

تاثیر احساسات منفی بر روند موفقیت
تاثیر احساسات منفی بر روند موفقیت

پی‌ نوشت:

دوستان عزیزم، این مقاله رو از کتاب “افزایش عملکرد” آقای ژان بقوسیان انتخاب کردم. با تجربه‌ای که در بررسی خودم و همچنین برخورد با مراجعین مختلف در طول این سالها داشتم، احساس می‌کنم که این عوامل نقش بسیار مهم و کلیدی در ایجاد احساسات منفی دارن. ازتون می‌خوام اگر در رابطه با این موارد نظر یا تجربه‌ای دارید، در زیر همین مقاله کامنت کنید. سپاسگزارم.

 

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس NLP
منبع: آکادمیک NLP

 

002
5 1 رای
Article Rating
عضو
اشاره به موضوع
guest
4 Comments
جدیدترین نظرات
قدیمی‌ترین نظرات نظرات با تعداد رای زیاد
بازخورد درون خطی
دیدن همه نظرها
4
0
دوست داریم نظرتونو بدونیم، لطفا دیدگاهی بنویسیدx