در هنگام تنبلی ذهن به ما چه می گوید؟ آیا از هدف خود اطمینان دارید؟ به چه چیزهایی برای حرکت نیاز دارید؟ و … . خیالتان راحت! غلبه بر تنبلی با nlp، یکی از کاربردهای این علم شگفت انگیز است.
چگونه با nlp تنبل نباشیم؟
به جرات می توانم بگویم تنبلی یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که در میان مراجعه کنندگان و حتی دانشجویان دوره های nlp با آن برخورد نموده ام. جالب اینجاست که اتفاقا بسیاری از آنها افراد موفقی هستند، اما برای رسیدن به پیشرفتهای بیشتر دائما در حال تعلل هستند. این افراد زمانی که با راهکارهای غلبه بر تنبلی با nlp آشنا می شوند و آنها را بکار می گیرند،اذعان می کنند که بر بسیاری از مشکلات دیگر خود نیز چیره شده اند.
غلبه بر تنبلی با nlp
در اینجا قصد دارم شما را با ۷ گامی که برای رفع تنبلی به آنها نیاز دارید، آشنا سازم:
۱- در پشت هر رفتاری نیت مفید و مثبت نهفته است.
هر رفتاری که انجام می دهیم، در سطح ضمیرناخودآگاه دارای منظوری مفید و مثبت می باشد. این یعنی درست است که از تنبلی خود رنج می بریم و حتی از صحبت درباره آن متنفر هستیم، ولی ذهن ناخودآگاه ما قطعا نیت مثبتی از این موضوع دارد. بر این اساس شاید ذهن می خواهد به ما بفهماند که مثلا یکی از نیازهای اساسی خود را در نظر نگرفته ایم یا شاید در حال بی توجهی به یک ارزش مهم هستیم.
حتی ممکن است ضمیرناخودآگاه احساس کند ما با رسیدن به هدف، به دیگران یا اعضای خانواده خود ضرر و زیان میرسانیم و یا هرچیز دیگر. بنابراین توجه به این مساله که یکی از پیش فرضهای مهم nlp میباشد، برای غلبه بر اهمالکاری ضروری میباشد.
۲- یک اقدام هر چند کوچک انجام دهید.
هنگامیکه حرکت میکنیم، طبیعتا وارد جریان کار خواهیم شد. این یک اشتباه بزرگ است که فکر کنیم برای شروع باید از ابتدا انگیزه داشته باشیم. نوابغ موفق که NLP از آنها الگوبرداری کرده است، همگی بر این اعتقاد بودند که حتی گامهای بسیار کوچک، به خودیخود ایجاد انگیزه میکنند. برای غلبه بر تنبلی با nlp و کندن از جای خود توجه به این نکته ضروری است که هر گام کوچک، راحتتر و سریعتر ضمیرناخودآگاه را مجاب میکند که ما باید تغییر کنیم.
۳- تصاویر آزاردهنده را از مقابل چشم خود دور کنید.
در بسیاری از مواقع همین که میخواهیم کاری را شروع کنیم، تصاویری از سختیها و رنجهایی که با انجام آن کار متحمل میشویم در مقابل چشمان ظاهر میشود. در این هنگام مراحل زیر را انجام دهید:
- به صورت ذهنی تصویر را از مقابل چشم خود دور کنید
- حالا تصویر را کوچک نمایید
- احساس کنید که تمام سطح این تصویر کوچک شده را غبار یا مه فرا گرفته است

۴- به جملاتی که به خود میگویید توجه کنید.
NLP بر تاثیرات عمیق جملات و کلمات بر برنامهریزی سریع ذهن تاکید ویژهای دارد. به عنوان مثال افراد بیحوصله و تنبل معمولا به خود میگویند: “اوه مجبورم این کار را انجام دهم” یا “باید سختیهای زیادی را تحمل کنم”.
در صورتیکه اینگونه جملات و حتی حالت بیان آنها را در ذهن خود تغییر دهید، کمک فراوانی برای رهایی از سستی و تنبلی به خود کرده اید. به عنوان مثال بگویید: “اکنون وقت آن رسیده است که …” و یا “من میخواهم این کار را تمام کنم!”
۵- بر آنچه پس از رسیدن به هدف کسب میکنید، متمرکز شوید
این خصوصیت ذهن ناخودآگاه است که توجه ما را از لذتهای آینده دور کند و بر رنجهای آنی تاکید بیشتری داشته باشد. یعنی در بیشتر مواقع سختیهای لحظهای شروع و انجام کاری برای ما، بسیار پر رنگتر از لذتهایی است که پس از رسیدن به خواستههایمان بدست میآوریم.
یکی از اقداماتی که برای غلبه بر تنبلی با nlp باید انجام دهیم، پرسیدن دائمی سوالات زیر از خود میباشد:

وقتی به این هدف میرسم، چه چیزهایی میبینم؟
در اینجا باید همه تصاویر لذتبخشی را که پس از دستیابی به موفقیت مشاهده خواهید کرد، مجسم کنید و آن تصویر را بزرگ و روشن سازید.
به عنوان مثال چهره خندان اطرافیانم را مشاهده و یا خود را در آن مکان رویایی تصور میکنم.
وقتی به این هدف برسم، چه چیزهایی خواهم شنید؟
تمامی صداهایی که پس از کسب این موفقیت خواهید شنید را به صورت واضح تصور کنید. مانند صدای تشویق دیگران و حرفهای نشاط آوری که به شما میزنند.
محصول ۱۰ کلید طلایی برای کندن از جای خود مناسب تمامی افرادی است که می خواهند اختیار تصمیم گیریهای خود را در دست خود گیرند
وقتی به این هدف برسم، چه احساسی خواهم داشت؟
به تمام احساسات خود در لحظه رسیدن به هدف فکر کنید. این احساسات میتوانند آرامش، شادمانی و یا اعتماد به نفس باشند. با تمام وجود این احساسات را در خود جاری سازید، گویی همین حالا به هدف رسیدهاید.
۶- برای خود پاداش تعیین کنید.
تعیین پاداشهای هر چند کوچک برای خود و پس از شروع حرکت یا در میانه مسیر به عنوان محرکی قدرتمند در رفع سستی و رخوت عمل مینماید. خیلیها به اشتباه از تنبیه یا مجازات به عنوان محرک شروع کار استفاده مینمایند.
این کار شاید در کوتاهمدت جواب دهد، اما در طولانی مدت به جسم یا روح ما ضربه میزند.
NLP همواره بر اکولوژیک بودن هدف تاکید دارد. تعیین مجازات برای خود در صورت شروع نکردن یا به پایان نرساندن یک کار، باعث ایجاد احساس ناامنی جسمی یا ذهنی خواهد گردید. برای همین ناخودآگاه به شدت به مقابله با آن بر میخیزد تا امنیت ما را حفظ کند.
۷- ذهن و جسم با یکدیگر در ارتباط هستند و بر هم اثر میگذارند.
برای غلبه بر تنبلی با nlp توجه به ارتباط ذهن و جسم با یکدیگر از اهمیت ویژهای برخوردار است. آیا تاکنون به حالات جسمی خود در زمانی که احساس کسلی و بیحوصلگی میکنید، توجه کردهاید؟
قطعا حالت بدنی شما در این زمانها با مواقعی که بانشاط و شاداب کاری را پیش میبرید، متفاوت است. بنابراین در زمانهایی که احساس تنبلی میکنید،سریعا حالت جسمی خود را تغییر دهید. مثلا اگر به حالت خمیده نشستهاید، کمر خود را صاف کنید یا از جای خود بلند شوید و سریعا اولین گام را بردارید.
ضمن اینکه هرگاه احساس کردید قوای جسمانیتان تحلیل رفته است، میتوانید به یک خاطره لذتبخش فکر کنید و آن را با حداکثر جزئیات در ذهن خود مرور کنید. ملاحظه خواهید کرد که در سریعترین زمان، سرحال خواهید شد و جسم آماده شروع فعالیت خواهد گردید.
نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس nlp
منبع: آکادمیک NLP
منابع مرتبط:
https://www.coachingwithnlp.co
https://whyamilazy.com