چگونه با nlp بر تنبلی غلبه کنیم؟

چگونه با nlp بر تنبلی غلبه کنیم؟- آکادمیک nlp
۵/۵ - (۴ امتیاز)

در هنگام تنبلی ذهن به ما چه می گوید؟ آیا از هدف خود اطمینان دارید؟ به چه چیزهایی برای حرکت نیاز دارید؟ و … . خیالتان راحت! غلبه بر تنبلی با nlp، یکی از کاربردهای این علم شگفت انگیز است.

آسایشی که انسان پرتلاش بدست می‌آورد، هرگز نصیب افراد تنبل نخواهد شد. بنجامین فرانکلین

چگونه با nlp تنبل نباشیم؟

به جرات می توانم بگویم تنبلی یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که در میان مراجعه کنندگان و حتی دانشجویان دوره های nlp با آن برخورد نموده ام. جالب اینجاست که اتفاقا بسیاری از آنها افراد موفقی هستند،‌ اما برای رسیدن به پیشرفتهای بیشتر دائما در حال تعلل هستند. این افراد زمانی که با راهکارهای غلبه بر تنبلی با nlp آشنا می شوند و آنها را بکار می گیرند،‌اذعان می کنند که بر بسیاری از مشکلات دیگر خود نیز چیره شده اند.

 

غلبه بر تنبلی با nlp

در اینجا قصد دارم شما را با ۷ گامی که برای رفع تنبلی به آنها نیاز دارید،‌ آشنا سازم:

 

۱- در پشت هر رفتاری نیت مفید و مثبت نهفته است.

هر رفتاری که انجام می دهیم،‌ در سطح ضمیرناخودآگاه دارای منظوری مفید و مثبت می باشد. این یعنی درست است که از تنبلی خود رنج می بریم و حتی از صحبت درباره آن متنفر هستیم،‌ ولی ذهن ناخودآگاه ما قطعا نیت مثبتی از این موضوع دارد. بر این اساس شاید ذهن می خواهد به ما بفهماند که مثلا یکی از نیازهای اساسی خود را در نظر نگرفته ایم یا شاید در حال بی توجهی به یک ارزش مهم هستیم.

در پشت هر رفتاری نیت مفید و مثبت نهفته است.

حتی ممکن است ضمیر‌ناخودآگاه احساس کند ما با رسیدن به هدف،‌ به دیگران یا اعضای خانواده خود ضرر و زیان می‌رسانیم و یا هر‌چیز دیگر. بنابراین توجه به این مساله که یکی از پیش فرضهای مهم nlp می‌باشد،‌ برای غلبه بر اهمال‌کاری ضروری می‌باشد.

 

۲- یک اقدام هر چند کوچک انجام دهید.

هنگامیکه حرکت می‌کنیم،‌ طبیعتا وارد جریان کار خواهیم شد. این یک اشتباه بزرگ است که فکر کنیم برای شروع باید از ابتدا انگیزه داشته باشیم. نوابغ موفق که NLP از آنها الگوبرداری کرده است،‌ همگی بر این اعتقاد بودند که حتی گامهای بسیار کوچک،‌ به خودی‌خود ایجاد انگیزه می‌کنند. برای غلبه بر تنبلی با nlp و کندن از جای خود توجه به این نکته ضروری است که هر گام کوچک،‌ راحت‌تر و سریعتر ضمیر‌ناخودآگاه را مجاب می‌کند که ما باید تغییر کنیم.

یک فیل را چگونه می‌خورید؟ هر بار یک گاز به آن می‌زنیم!

۳- تصاویر آزاردهنده را از مقابل چشم خود دور کنید.

در بسیاری از مواقع همین که می‌خواهیم کاری را شروع کنیم،‌ تصاویری از سختی‌ها و رنج‌هایی که با انجام آن کار متحمل می‌شویم در مقابل چشمان ظاهر می‌شود. در این هنگام مراحل زیر را انجام دهید:

  • به صورت ذهنی تصویر را از مقابل چشم خود دور کنید
  • حالا تصویر را کوچک نمایید
  • احساس کنید که تمام سطح این تصویر کوچک شده را غبار یا مه فرا گرفته است
غلبه بر تنبلی با nlp- تصاویر آزاردهنده را از مقابل چشم خود دور کنید.
غلبه بر تنبلی با nlp- تصاویر آزاردهنده را از مقابل چشم خود دور کنید.

۴- به جملاتی که به خود می‌گویید توجه کنید.

NLP بر تاثیرات عمیق جملات و کلمات بر برنامه‌ریزی سریع ذهن تاکید ویژه‌ای دارد. به عنوان مثال افراد بی‌حوصله و تنبل معمولا به خود می‌گویند: “اوه مجبورم این کار را انجام دهم” یا “باید سختی‌های زیادی را تحمل کنم”.
در صورتیکه اینگونه جملات و حتی حالت بیان آنها را در ذهن خود تغییر دهید،‌ کمک فراوانی برای رهایی از سستی و تنبلی به خود کرده اید. به عنوان مثال بگویید: “اکنون وقت آن رسیده است که …” و یا “من می‌خواهم این کار را تمام کنم!”

 

۵- بر آنچه پس از رسیدن به هدف کسب می‌کنید،‌ متمرکز شوید

این خصوصیت ذهن ناخودآگاه است که توجه ما را از لذتهای آینده دور کند و بر رنجهای آنی تاکید بیشتری داشته باشد. یعنی در بیشتر مواقع سختی‌های لحظه‌ای شروع و انجام کاری برای ما،‌ بسیار پر رنگ‌تر از لذتهایی است که پس از رسیدن به خواسته‌هایمان بدست می‌آوریم.

یکی از اقداماتی که برای غلبه بر تنبلی با nlp باید انجام دهیم،‌ پرسیدن دائمی سوالات زیر از خود می‌باشد:

غلبه بر تنبلی با nlp- بر آنچه پس از رسیدن به هدف کسب می‌کنید،‌ متمرکز شوید
غلبه بر تنبلی با nlp- بر آنچه پس از رسیدن به هدف کسب می‌کنید،‌ متمرکز شوید

وقتی به این هدف می‌رسم، چه چیزهایی می‌بینم؟

در اینجا باید همه تصاویر لذت‌بخشی را که پس از دستیابی به موفقیت مشاهده خواهید کرد،‌ مجسم کنید و آن تصویر را بزرگ و روشن سازید.
به عنوان مثال چهره خندان اطرافیانم را مشاهده و یا خود را در آن مکان رویایی تصور می‌کنم.

 

وقتی به این هدف برسم،‌ چه چیزهایی خواهم شنید؟

تمامی صداهایی که پس از کسب این موفقیت خواهید شنید را به صورت واضح تصور کنید. مانند صدای تشویق دیگران و حرفهای نشاط آوری که به شما می‌زنند.

nlppointsblogمحصول ۱۰ کلید طلایی برای کندن از جای خود مناسب تمامی افرادی است که می خواهند اختیار تصمیم گیری‌های خود را در دست خود گیرند

وقتی به این هدف برسم،‌ چه احساسی خواهم داشت؟

به تمام احساسات خود در لحظه رسیدن به هدف فکر کنید. این احساسات می‌توانند آرامش،‌ شادمانی و یا اعتماد به نفس باشند. با تمام وجود این احساسات را در خود جاری سازید،‌ گویی همین حالا به هدف رسیده‌اید.

 

۶- برای خود پاداش تعیین کنید.

تعیین پاداش‌های هر چند کوچک برای خود و پس از شروع حرکت یا در میانه مسیر به عنوان محرکی قدرتمند در رفع سستی و رخوت عمل می‌نماید. خیلی‌ها به اشتباه از تنبیه یا مجازات به عنوان محرک شروع کار استفاده می‌نمایند.
این کار شاید در کوتاه‌مدت جواب دهد،‌ اما در طولانی مدت به جسم یا روح ما ضربه می‌زند.
NLP همواره بر اکولوژیک بودن هدف تاکید دارد. تعیین مجازات برای خود در صورت شروع نکردن یا به پایان نرساندن یک کار،‌ باعث ایجاد احساس ناامنی جسمی یا ذهنی خواهد گردید. برای همین ناخودآگاه به شدت به مقابله با آن بر می‌خیزد تا امنیت ما را حفظ کند.

body%20and%20mind

۷- ذهن و جسم با یکدیگر در ارتباط هستند و بر هم اثر می‌گذارند.

برای غلبه بر تنبلی با nlp توجه به ارتباط ذهن و جسم با یکدیگر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آیا تاکنون به حالات جسمی خود در زمانی که احساس کسلی و بی‌حوصلگی می‌کنید،‌ توجه کرده‌اید؟

قطعا حالت بدنی شما در این زمانها با مواقعی که بانشاط و شاداب کاری را پیش می‌برید،‌ متفاوت است. بنابراین در زمانهایی که احساس تنبلی می‌کنید،‌سریعا حالت جسمی خود را تغییر دهید. مثلا اگر به حالت خمیده نشسته‌اید،‌ کمر خود را صاف کنید یا از جای خود بلند شوید و سریعا اولین گام را بردارید.
ضمن اینکه هرگاه احساس کردید قوای جسمانی‌تان تحلیل رفته است،‌ می‌توانید به یک خاطره لذت‌بخش فکر کنید و آن را با حداکثر جزئیات در ذهن خود مرور کنید. ملاحظه خواهید کرد که در سریعترین زمان،‌ سرحال خواهید شد و جسم آماده شروع فعالیت خواهد گردید.

نویسنده: مهدی عرب زاده مدرس nlp
منبع: آکادمیک NLP

منابع مرتبط:
https://www.coachingwithnlp.co
https://whyamilazy.com

 

002

10 thoughts on “چگونه با nlp بر تنبلی غلبه کنیم؟

  1. میلاد محمدی میگوید:

    سلام به استاد عرب‌زاده عزیز، خوشحالم که سایتتون رو پیدا کردم و عضو شدم. من یک سوال دارم در مورد گزینه ۳، نوشتید که تصاویر آزاردهنده را از مقابل چشم خود دور کنید. چطوری اینکارو انجام بدم؟ کلا هربار که میخوام فکرم رو مشغول چیز دیگه‌ای کنم قدرت اون تصویر بیشتر میشه و تمام ذهن منو درگیر خودش میکنه، بطوری که دیگه قدرت ایستادگی ندارم و ببخشید با این لحن میگم ولی گند میزنه به تمام روزم، بعضی وقتها دو سه روز درگیر میمونم… ممکنه یه راهنمایی کنید که چطوری از پسش بربیام؟ پیشاپیش از شما ممنونم

    • مهدی عرب زاده مدرس nlp میگوید:

      سلام دوست گرامی و ممنونم از شما.
      یکی از اشتباهاتی که بیشتر انسانها برای رهایی از افکار منفی انجام می‌دهند، این است که خود را مشغول انجام کارهای دیگر میکنند. در حالیکه حجم وسیعی از اطلاعات در ضمیر ناخودآگاه ما وجود دارد که نمونه آن همین تصاویر ذهنی منفی می باشد. پس بهتر است از ابتدا بر روی موانع ضمیرناخودآگاه کار شود. در موردی که فرمودید تصویر را به صورت ذهنی از مقابل چشم خود دور کنید و احساس کنید که تصویر از شما فاصله گرفته است و سپس آن را کوچک نمایید. این کار را چند مرتبه تکرار کنید. البته موارد گفته شده تنها بخش کوچکی از اقدام برای نابودی تصاویر ذهنی منفی می باشد و با توجه به ویژگی های تصاویر ذهنی و خصوصیات فردی، این مسئله به صورت تخصصی در nlp بررسی میگردد، ولی قطعاً در حال حاضر به شما کمک خواهد کرد. موفق باشید.

  2. شهلا امینی میگوید:

    سلام وقت به خیر سپاس از شما
    مطالب مفید و عالی بود
    به نظرم مشکل من اینه که دانسته ها نمیتونم کاربردی کنم
    با خوندن این نکات هم متوجه شدم این نکات بسیار دقیق و درست عمل میکنن به شرط اقدام ، قدم اول همیشه مهم ترینه ، درسته ؟

    • آکادمیک NLP میگوید:

      سلام دوست عزیز، خیلی خوشحالیم که همراهان آگاه و توانمندی همچون شما داریم.
      بله، همیشه پیشنهاد ما اینه که اقدام کنید هر چند کوچک، از اقدام نترسید، به خودتان پاداش بدهید، متمرکز باشید روی اهدافتان، به تمام نکات این مقاله توجه کنید.
      یک پیشنهاد دیگر هم داریم برای شما. از این لینک بازدید بفرمایید.
      https://academicnlp.com/who-moved-my-cheese/

  3. محمد غلامی میگوید:

    سلام امیدوارم عالی باشید. بقول خانم فلورانس اسکاول شین ، ما شاید روی اتفاقاتی که میفته کنترل مستقیمی نداشته باشیم، شاید روی افکاری که وارد ذهن ما میشن کنترل مستقیمی نداشته باشیم و بیان برن، ولی روی حرف‌های خودمون کنترل داریم و می‌تونیم با انتخاب واژه‌های درست و دادن تعبیر درست به وقایع و خوب حرف زدن، به مرور روی اتفاقاتی که برامون میفته و افکار و احساسات خودمون تاثیر بزاریم.. من تا حالا قسمت چهارم و ششم رو بطور نادانسته انجام میدادم و همیشه تاثیر خوبی میگرفتم. ممنون از وقتی که گذاشتید و ممنون از این اطلاعات ارزشمند.

  4. میلاد امامی میگوید:

    سلام جناب عرب زاده. من بسیار پر تلاش بوده ام از دوران کودکی و این اواخر احساس میکردم که دچار رخوت و تنبلی شده بودم. هیچوقت بخاطر کارهایم بخودم پاداش ندادم و هر شخصی هم که ازم تعریف میکرد میگفتم من تنها به وظیفه ام عمل میکنم. و تمامی این تلاش های بی پاسخ باعث شد که این اواخر یا اصلا شروع به کاری نکنم و یا نصفه و نیمه رها کنم. با سوالاتی که در قسمت “بر آنچه پس از رسیدن به هدف کسب می‌کنید،‌ متمرکز شوید” و دادن پاداش به خودم ذهنم مقاومت کمتری از خود نشون میده و احساس ارزشمندی بیشتری میکنم. این مساله رو تونستم با کمک شما حل کنم. متشکرم

  5. فرشته معتمدی میگوید:

    درود بر شما.نکات ارزشمندی بود. از این بابت ممنونم.
    یه سوال داشتم:
    ممکنه نداشتن استراحت کافی باعث تنبلی بشه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید.

    • مهدی عرب زاده مدرس nlp میگوید:

      سلام دوست گرامی از اونجاییکه خواب و استراحت کافی جزو نیازهای اولیه و اساسی هر انسانیه، هر وقت به این مساله توجه کافی نشه،‌ ضمیرناخودآگاه مقاومت نشون میده و یکی از اقداماتش سوق دادن ما به سمت تنبلی و رخوت هست. در واقع همین مساله میتونه به عنوان یک منظور مفید و مثبت ضمیرناخودآگاه تلقی بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *